Марсилия през май

 • Марсилия – Монпелие – Касис – Парк де Каланк
 • Самолет и влак
 • Малка група с водач и гъвкава програма
 • Хотели с перфектна локация

27 май, сряда 

Сутрешен полет от София, кацане в Марсилия  в 11:25. Влак за Монпелие от летището и пристигане в 14:17.   

Настаняване в хотел и свободно време за разходка в града. 

През Х век градът е място за търговия с подправки, преди да получи градски привилегии и да се разрасне около построения за целта замък. На десетина километра от брега на Средиземно море, Монпелие е университетски град с много история и младежки дух. Кокетни улички, изящни сгради, отлична кухня и слънчеви плажове – това са само част от акцентите.  Да не забравяме изкусителните пазари, запазили традициите си до днес.  

Ношувка в Монпелие. 

28 май 

Закуска. Отпътуване с директен влак за Каркасон (пътува се един час и половина). Цял ден разходка в Каркасон.  

Какво знаете за Каркасон? Името звучи странно, а градът изглежда като снимка през времето. Крепост, стени, замък, сякаш виждате и конници, и карети, и някоя принцеса дори. Приказната загадка на Каркасон ще бъде цел на днешния ден.  

Следобед, връщане в Монпелие с влак. Маршрутът е много живописен. Пристигане в Монпелие около 18:00. Свободна вечер и нощувка.  

29 май 

Закуска. Свободно време за последни разходки в Монпелие. Обеден влак за Марсилия и пристигане около 14:30. Настаняване в хотел в центъра.  

Следобед – пешеходна разходка в Марсилия.  

Марсилия днес е град на пъстрота и противоречия, тайнствен и дързък град, чиято магнетичност се корени в древни времена. Марсилия е най-големият френски пристанищен град и вторият по големина град в страната. Провансалските хълмове се издигат над старото пристанище, в което са закотвени стотици лодки и яхти. Днес в Марсилия има толкова много неща, които трябва да се видят, че ще ви трябват седмици – древни гръцки и римски останки, църкви и катедрали, замъци и ботанически градини, плажове и гори. Марсилия е използвана за снимачна площадка на стотици филми, като се започне с „Такси“ на Люк Бесон, „Наистина любов“, „Транспортер 3“, „Граф Монте Кристо“, „Самоличността на Борн“. Тук можете да посетите замъка Иф – легендарния затвор на граф Монте Кристо. 

Свободна вечер и нощувка.  

30 май 

Закуска. Багажът се оставя на съхранение в хотела, а групата се отправя на кратко пътешествие в Посока Ксис (пътуване около 20 минути). Придвижване до пристанището с автобус. Пешеходна разходка до три от най-красивите “каланк” в Национален парк Ле Каланк – Port-Miou, Port Pin, d’En Vau (пълният маршрут е за най-издръжливите, могат да се разгледат и само два). Парк Ле Каланк се състои от дълбоки и тесни заливи, оградени от назъбени варовикови скали. Наричат тези образувания „южни фиорди“. Били са издълбани във варовиковите скали от вливащите се в морето реки, като образуват безкрайно красиви крайбрежни оазиси. Можете да ги разгледате с лодка или по пешеходния маршрут.

31 май 

Ранен трансфер от хотела до летището за полет в 6:05. Кацане в София в 9:30.   

Цена на човек в двойна стая: 495 евро

 • Самолетен билет София – Марсилия – София 
 • Влакови билети Марсилия – Монпелие – Марсилия 
 • Валкови билети Марсилия – Касис – Марсилия 
 • Билети за влак автобус от гарата до пристанището в Касис и обратно 
 • Билет за влак от Марсилия център до летището 
 • Две нощувки със закуски в централен хотел в Монпелие категория минимум 3 звезди 
 • Една нощувка със закуска в хотел на летището в Марсилия категория минимум 3 звезди 
 • Водач от България по време на цялото пътуване 
 • Медицинска застраховка travel assistance  
 • Чекиран багаж 
 • Други хранения освен закуски 
 • Входни такси и местен екскурзовод
 • Разходи от личен характер 
Посещението на туристически обекти отвътре не е задължително. Програмата е свободна и всеки турист ще получи предварително и на място необходимата информация според собствените си интереси. Пътува се в група, а разходките можете да направите отново с групата или самостоятелно. Офисът ни и водачът на място са на ваше разположение, за да направим пътуването лично ваше. 

Записването става с подписване на договор и заплащне на депозит. Пишете ни, за да ви изпратим договр с условията по тази програма. Оставаме на разположение за всякакви въпроси!

Програмата може да се осъществи и като индивидуална без водач. Пишете ни с вашите предпочитани дати и промени, за да ви предоставим адаптирана оферта.

Нямаме търпение да създадем вашето лично пътешествие!